Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Muffinki budyniowe

2.0
(4)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

mąka 2 szklanki i 1 łyżka
cukier 1 szklanka
kakao 1 łyżka
budyń waniliowy 1 opakowanie
budyń czekoladowy 1 opakowanie
jajko 1 sztuka
masło 3/4 kostki
mleko 1 szklanka
proszek do pieczenia 2 łyżeczki

Przepis i sposób przygotowania na: Muffinki budyniowe

Masło roztopić w rondelku i ostudzić. Jajko wbić do szklanki i rozbełtac widelcem.
Do miski wsypać 1 szklankę i 1 łyżkę mąki, pół szklanki cukru, budyń waniliowy, 1 łyżeczkę proszku do pieczenia. Zalać połową masła, połową jajka, połową szklanki mleka i wymieszać łyżką.
Do drugiej miski wsypać resztę mąki, cukru, proszku do pieczenia, łyżkę kakao i budyń czekoladowy, wymieszać i dolać resztę mleka, masła i jajka, wymieszać łyżką.

W każde wgłębienie blaszki do pieczenia muffinek włożyć papilotkę. Do każdej papilotki wlać dużą łyżkę białej masy, a następnie czarnej. Do każdej papilotki włożyć widelec i zakręcić nim 3 razy wokół własnej osi, żeby wymieszać troszkę obie masy.
Piec w 180 stopniach ok 40 minut.

Przepis na 12 babeczek

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

iknkirke 09.05.2011 19:49
pyszne
stokrotka 04.05.2011 16:07
pysznie wyglądają
Grażyna13 24.04.2011 15:06
Pysznie wyglądają !
kochanyptysiu 20.02.2011 19:16
mniam!
ewasylwia 07.10.2010 10:43
Pyszne
cukiereczek 03.10.2010 09:51
Wyglądają kusząco
Ewa111 22.09.2010 10:06
wyglądają smakowicie

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak