Muffinki budyniowe

Muffinki budyniowe

Czas przygotowania:
30 min

Ilość porcji:
5+

smaczek_1

promotion_img promotion_img promotion_img promotion_img Reklama na dziś

Kalkulator jednostek

×

kg

gr

gramów

mała łyż.

duża łyż.

ml

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • mąka

    2 szklanki i 1 łyżka
  • cukier

    1 szklanka
  • kakao

    1 łyżka
  • budyń waniliowy

    1 opakowanie
  • budyń czekoladowy

    1 opakowanie
  • jajko

    1 sztuka
  • masło

    3/4 kostki
  • mleko

    1 szklanka
  • proszek do pieczenia

    2 łyżeczki
Wyślij składniki na:
Listonic
promotion_img Reklama na dziś

Sposób przygotowania

Masło roztopić w rondelku i ostudzić. Jajko wbić do szklanki i rozbełtac widelcem.
Do miski wsypać 1 szklankę i 1 łyżkę mąki, pół szklanki cukru, budyń waniliowy, 1 łyżeczkę proszku do pieczenia. Zalać połową masła, połową jajka, połową szklanki mleka i wymieszać łyżką.
Do drugiej miski wsypać resztę mąki, cukru, proszku do pieczenia, łyżkę kakao i budyń czekoladowy, wymieszać i dolać resztę mleka, masła i jajka, wymieszać łyżką.

W każde wgłębienie blaszki do pieczenia muffinek włożyć papilotkę. Do każdej papilotki wlać dużą łyżkę białej masy, a następnie czarnej. Do każdej papilotki włożyć widelec i zakręcić nim 3 razy wokół własnej osi, żeby wymieszać troszkę obie masy.
Piec w 180 stopniach ok 40 minut.

Przepis na 12 babeczek

Poznaj podobne przepisy

Aktualności

Komentarze (7)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy

iknkirke

09.05.2011 19:49
pyszne

stokrotka

04.05.2011 16:07
pysznie wyglądają

Grażyna13

24.04.2011 15:06
Pysznie wyglądają !

kochanyptysiu

20.02.2011 19:16
mniam!

ewasylwia

07.10.2010 10:43
Pyszne

cukiereczek

03.10.2010 09:51
Wyglądają kusząco

Ewa111

22.09.2010 10:06
wyglądają smakowicie

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat