Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

szarlotka

2.0
(1)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

mąka 3 szklanki
cukier pol szklan
margaryna 1 kostka
jajko 5 sztuk
proszek do pieczenia łyżka 2 lyzeczki
cukier pol szklanki
jabłko kwaśne 1 kilka szt.

Przepis i sposób przygotowania na: szarlotka

Z maki,cukru,zoltek,margaryny i proszku do pieczenia zagniatamy ciasto.Dzielimy na dwie czesci i odstawiamy do lodowki.
Jablka obieramy i scieramy na tarce.Dusimy na malym ogniu do miekkosci,wsypujemy cukier.
Polowe ciasta wykladamy na blache,na nie masę jablkową,ubitą piane z pozostałych białek i resztę ciasta.Pieczemy w temp.180 stopni na zloty kolor.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Justyna Jussstiii 30.09.2011 14:38
super
Ela15 31.03.2011 12:03
poproszę kawałek
jolajka 03.10.2010 19:28
pychotka
matii6 26.09.2010 16:55
smacznie wygląda

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak