Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

sos grzybowy

2.0
(1)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

grzyby leśne 500 gram
masło 16 lyzka
śmietana 3-4 lyzki
sól i pieprz do smaku

Przepis i sposób przygotowania na: sos grzybowy

Grzyby obieramy i myjemy,odsączamy i koimy na drobne kawałki.Podsmazamy na maśle na patelni aż będą miękkie.Wlewamy smietanę i doprawiamy do smaku.Podsmażamy aż sosik wytworzony lekko zgestnieje.

UŻYJ W PRZEPISIE

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

iknkirke 02.06.2011 21:36
bardzo lubię
IlonaAlbertos 14.04.2011 23:09
Bardzo lubię takie sosy.

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak