Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Muffinki czekoladowe z chili

2.0
(2)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

czekolada gorzka 200 g
mąka 2 szklanki
cukier 1 szklanka
proszek do pieczenia 2 łyżeczki
kakao 2 łyżki
mleko 1/2 szklanki
masło 1/2 kostki
jajko 1 sztuka
chili w proszku 3 łyżeczki

Przepis i sposób przygotowania na: Muffinki czekoladowe z chili

Masło rozpuścić w rondelku i ostudzić, 100 g czekolady rozpuścić w kąpieli wodnej dodając mleko (do szklanej miseczki wrzucić kostki czekolady, dodać mleko, miseczkę postawić na garnku z gotującą się wodą) i ostudzić.
W misce zmieszać mąkę, cukier, proszek do pieczeni, kakao i chili. Następnie dodać jajko, czekoladę z mlekiem i masło. Wymieszać wszystko łyżką. Resztę czekolady pokroić w drobną kosteczkę i wymieszać z muffinkową masą.
Przygotować blaszkę do poeczenia muffinek- w każdy otwór włożyć papilotkę. Do każdej papilotki wlać masę i piec w 180 stopniach ok 40 minut.
Przepis na 12 muffinek.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

agnieszka189 08.02.2011 09:41
rewellacja
iknkirke 17.12.2010 08:14
Z chili jeszcze nie robiłam
ElizaT 17.10.2010 23:37
Dobre.
ewasylwia 07.10.2010 10:42
Ciekawe połączenie
Islanzadi 05.10.2010 00:53
Czekolada i chili - dla mnie bomba :)
4muffins 29.09.2010 20:58
Fajne połączenie :)
polly66 27.09.2010 07:55
ostre;)

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak