Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

zapiekanka jarzynowa

2.0
(0)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

puszka kukurydzy
Makaron kolanka 20 dag
olej
cebula 1 szt
pomidory 2 szt
jajko 2 szt
zielony groszek 0,5 szkl
żółty ser 15 dag
sól, pieprz
ogórki 2 sałatkowe

Przepis i sposób przygotowania na: zapiekanka jarzynowa

Makaron gotujemy na pół twardo.Ogórki krooimy wzdłóż na plastry,parzymy i osuszamy.Kukurydze osaczamy.Cebule obieramy i siekamy.Groszek gotujemy 1 minute w posolonym wrzatku,i odcedzamy.Pomidory kroimy w kostke a ser scieramy na tartce.Jajka roztrzepujemy widelcem.Przyprawiamy sola i pieprzem.Małe foremki cienko smarujemy olejem.Wykładamy plasterkami ogórków,tak aby ich koncówki wystawały poza brzegi foremek.Do makaronu dodajemy kukurydze,cebule groszek,pomidory,oraz żółty ser, i jajka.Dobrze mieszamy.Foremki napełniamy farszem.Wierzch przykrywamy wystajacymi kawałkami ogórków.Foremki ustawiamy na blasze.Wlewamy tyle wrzatku aby siegał do 2\\3 wysokosci foremek.Pieczemy 30 minut w tem. 200.st.

UŻYJ W PRZEPISIE

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak