Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Szparagi z sosem i serem

2.0
(0)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 1 - 2 os.

Składniki:

szparagi zielone 500 g
olej kilka łyżek
ser żółty 100 g
ocet balsamiczny 1 łyżka

Przepis i sposób przygotowania na: Szparagi z sosem i serem

Przygotować szparagi: umyć je, obrać, odkroić końce. Pokroić wzdłuż, podsmażyć.
Zrobić sos, mieszając kilka łyżek stołowych oleju z octem balsamicznym, oraz doprawiając do smaku. Ser żółty zetrzeć na tarce na grubych oczkach.

Na talerz nałożyć gorące(!!!!) szparagi, polać sosem, a następnie posypać wiórkami serowymi. Podawać natychmiast, zanim wystygną.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

eli82 07.01.2011 11:12
musi być dobre

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak