Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

jajka faszerowane masą serowo-pomidorową

2.0
(0)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

ser pleśniowy złocisty 1 szt.
pomidory bez skóry 1 szt.
sól
majonez tradycyjny 3 łyżki
jajko ugotowane na twardo 4 szt.

Przepis i sposób przygotowania na: jajka faszerowane masą serowo-pomidorową

1.Jajka ugotować na twardo, obrać, przekroić na pół i ostrożnie wyjąć żółtka.
2.Ser pleśniowy pokroić na kawałki i dodać do jajek. Dokładnie wymieszać na jednolitą masę.
3.Pomidora sparzyć i zdjąć skórkę. Usunąć miąż z pestkami. Pozostałą część pomidora bardzo drobno pokroić i dodać do masy jajeczno-serowej.
4.Dodać majonez oraz przyprawy. Dokładnie wymieszać.
5.Masą napełniać połówki jajek. Można udekorować cząstkami pomidora lub natką pietruszki.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Martysia 08.12.2010 12:01
super :)
kuklik 09.11.2010 08:41
na święta i nie tylko
Dorota76 21.09.2010 09:34
Fajny pomysł na wypełnienie jajek

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak