Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Jajka faszerowane szynką i papryką

2.0
(1)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

szynka konserwowa 4 plastry
majonez tradycyjny 3 łyzki
sól
natka pietruszki
jajko ugotowane na twardo 4 szt.
papryka czerwona 1/2 szt.

Przepis i sposób przygotowania na: Jajka faszerowane szynką i papryką

1.Jajka ugotować na twardo. Przekroić na pół i delikatnie wyjąć żółtka.
2.Szynkę oraz paprykę pokroić na BARDZO drobną kosteczkę ( nie miksować, tylko własnie pokroić - dużo ładniej wygląda).
3.Pokrojone składniki oraz majonez dodać do jajek. Doprawić i dokładnie wymieszać.
4.Farsz nakładać do połówek jajek. Udekorować natkę pietruszki.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Norgiusz 19.07.2012 13:57
pycha
agata1722
agata1722 27.02.2011 18:51
lubię takie jajka

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak