Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Krem szparagowy z orzechami laskowymi

2.0
(0)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 1 - 2 os.

Składniki:

Zielone szparagi 0,7 kg
śmietana 1 małe opakowanie
mleko 500 ml
mąka 1 łyżka
miazga z orzechów laskowych

Przepis i sposób przygotowania na: Krem szparagowy z orzechami laskowymi

Szparagi należy umyć, wysuszyć. Obrać, odkroić główki, a pędy pokroić w talarki. Do garnka wlać mleko, zagotować, a następnie dorzucić szparagowe talarki, posolić i gotować aż zmiękną. Doprawić do smaku, ostudzić, przelać przez sitko. Dodać łyżkę mąki i pogotować jeszcze chwilę.
Zupę-krem przelać do talerzy, na każdej z porcji na środku położyć 2 łyżki śmietany, posypać miazgą z orzechów laskowych. Podawać na ciepło.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak