Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Pieczony dorsz z jajkami i zieloną pietruszką

2.0
(0)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

jajko 6 sztuk
mleko w proszku 5 łżek stołowych
filet z dorsza 200 g

Przepis i sposób przygotowania na: Pieczony dorsz z jajkami i zieloną pietruszką

Filet z dorsza myjemy, suszymy dokładnie. Rozdrabniamy lekko, a następnie przekładamy do naczynia, posypujemy mlekiem i miksujemy. Solimy do smaku, doprawiamy. Kroimy cebulkę, zieloną pietruszką i mieszamy z pastą rybną. Tłuszczem smarujemy 6 niedużych foremek (odpornych na wysoką temperaturę!!!!), a następnie wypełniamy każdą z nich przygotowanym wcześniej farszem. Na wierzchu każdej porcji rozbijamy jajko, solimy delikatnie i odstawiamy do piekarnika i pieczemy niecałe 10 minut.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

agata1722
agata1722 10.10.2010 16:14
przepyszne

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak