Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Zupa szparagowa

2.0
(1)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

szparagi 1/2 kg
mąka 1,5 łyżka
śmietana 3 łyżki
sól
masło
bulion warzywny 1,5 l

Przepis i sposób przygotowania na: Zupa szparagowa

Szparagi dzielimy na mniejsze kawałkie, odcinamły łebki. W połowie bulionu gotujemy szparagi, miksujemy. W drugiej połowie wywaru gotujemy łepki szparagów. Łączymy je ze sobą. Zupę zagęszczamy rozrobioną mąką i śmietaną. Dodać masło, doprawić i zagotować.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Marybeth
Marybeth 25.11.2011 14:45
lubię

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak