Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Ciasto kruche do wypieków

2.0
(1)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

mąka 200 g
masło 0,5 kostki
cukier puder 70 g
żółtko jajek 3 sztuki

Przepis i sposób przygotowania na: Ciasto kruche do wypieków

Przygotować stolnicę, wysypać 200 gramów mąki. Dodać pół kostki masła -całość posiekać nożem. Dodać trzy żółtka z jajek oraz cukier. Znowu siekać -do momentu aż składniki dobrze połączą się. Kiedy już to nastąpi, zagnieść ciasto aż powstanie jednolita i gładka masa.
Tak wyrobione ciasto zawijamy w folię i wstawiamy do lodówki w celu schłodzenia.

Ciasto kruche wykorzystuje się do wielu wypieków Piecze się krótko -w granicach 10-20 minut.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Pajecznik 13.12.2010 00:36
ja też
goofy9 19.10.2010 22:21
robię identyczne

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak