Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Glazurowana, półboska pietruszka :).

2.0
(0)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 1 - 2 os.

Składniki:

pietruszka korzeń kilka korzeni
oliwa
czosnek
tymianek

Przepis i sposób przygotowania na: Glazurowana, półboska pietruszka :).

Większe pietruszki umyć i przekroić na ćwierci, mniejsze tylko umyć.
Włożyć na 4-5 min. do osolonego wrzątku. Odcedzić.
Piekarnik nagrzać do 180 st.
Z oliwy, czosnku i tymianku zrobić sos.
Obtoczyć dokładnie każdą pietruszkę, wyłożyć na blachę, zalać resztą sosu i piec do zrumieniania, aż pietruszki będą pół twarde.

Najlepsze zaraz po wyjęciu z piekarnika, w towarzystwie gotowanego filetu z łososia, albo ziemniaka w mundurku.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak