Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Żeberka pieczone z miodem

2.0
(0)
Czas
Czas: 1h
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

żeberka wieprzowe
miód trzy łyżki
przyprawy
miód kilka łyżek

Przepis i sposób przygotowania na: Żeberka pieczone z miodem

Żeberka wieprzowe umyć, wytrzeć. Trzy łyżki oleju oprawić solą, papryką, pieprzem czarnym i ziołowym, czosnkiem, dolać do tego kilka łyżek miodu. Taką mieszanką posmarować żeberka. Przygotować sporej wielkości naczynie żaroodporne, nagrzać w międzyczasie piekarnik. Do naczynia przełożyć żeberka, wlać trochę wody (niecałą szklankę). Piec około godzinę.
Podawać na gorąco z sałatkami warzywnymi, ewentualnie sosem.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

MAR3STA 28.11.2010 08:46
wypróbowane, są świetne!

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak