Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Apetyczne golonki

2.0
(1)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

golonka 5 sztuk
kilka ząbków czosnku

Przepis i sposób przygotowania na: Apetyczne golonki

Golonki umyć, opalić nad płomieniem. Warzywa -marchewkę, pietruszkę, selera obrać, pokroić na kawałki. Dodać obrany czosnek. Wrzucić składniki do garnka, zalać wodą i gotować na wolnym ogniu. Posolić, doprawić przyprawami. Aby golonka była smaczna i miękka, należy gotować ją dosyć długo -około dwie godziny.
Po ugotowaniu golonkę wyjąć z wody, podpiec na patelni. Z ugotowanego wywaru można przyrządzić sos.
Golonkę podawać z gotowanymi i świeżymi warzywami.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

bami 16.09.2011 22:48
Bardzo apetyczne :)
mysza666 15.11.2010 19:11
Całkiem ciekawa alternatywa dla pieczonej golonki:)

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak