Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Zupa buraczkowa Doroty

2.0
(0)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

buraki czerwone 2 szt
marchewka 2 szt
ziemniaki 5 szt
śmietana 18 proc 150 ml
woda 2 litry
ocet 1 łyżka
sól do smaku
przyprawa do potraw Kucharek do smaku
Liść laurowy suszony Prymat do smaku
mąka 1 łyżka
ziele angielskie do smaku

Przepis i sposób przygotowania na: Zupa buraczkowa Doroty

Do garnka wlać 2 litry wody,dodać pokrojone ziemniaki i marchewkę,wsypać przyprawy.Gdy ziemniaki będą już do połowy miękkie dodać starte na tarce o grubych oczkach buraczki.Po 5 minutach gotowania dodać łyżkę octu,następnie zdjąć garnek z ognia i dodać śmietanę zmieszaną z łyżką mąki.Wszystko zagotować.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

ewelina/bunia 06.11.2010 20:46
ciekawe
Margo1 29.09.2010 19:42
smaczna
agnieszka214 27.09.2010 10:14
ale bym zjadła
pawel007 22.09.2010 16:08
pysznie..
buksiak12 21.09.2010 13:04
mniam
Emilia22 21.09.2010 08:26
fajnie

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak