Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

miesny kociołek na kwasno

2.0
(0)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

kiełbasa paprykowa 120 g
słonina 120 g
suszone grzybki garsc
sok z kiszonej kapusty 500 ml
Liść laurowy suszony Prymat 3 szt
ziele angielskie 5 szt
sól
mąka 3-4 łyzki
bulion 1 l
Pieprz czarny ziarnisty Prymat 4 szt
żeberka wędzone 200 g

Przepis i sposób przygotowania na: miesny kociołek na kwasno

Mieso wedzone pokroic na nie duze kawałki.Kielbase pokroic w plasterki,słonine w kostke a suszone grzyby namoczyc w niewielkiej ilosci wody.Do garnka wlac wywar warzywny i sok z kiszonej kapusty.Włozyc wedzone mieso i kiełbase,dodac oscisniete grzyby,liscie laurowe i zioele ang.Gotowac na srednim ogniu(mieso powinno byc pół miekkie).Make rozpuscic w niewielkiej ilosci letniej wody.Ta mieszanka zaprawic zupe.Gotowac jeszcze przez około 20 minut,ewentualnie doprawic sola.Zupa powinna byc gesta jak sos.Na suchej patelni obsmazyc słonine wrzucic ja do zupy pod koniec gotowania

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak