Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

sałatka ziemniaczana z kapustą

2.0
(0)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

ziemniaki 4 szt
pieczarki 20 dag
cebula 1 szt
oliwa 2 łyżki
sok z cytryny 1/2łyżeczki
cukier 1łyżeczka
natka pietruszki
kapusta kiszona 20 dag

Przepis i sposób przygotowania na: sałatka ziemniaczana z kapustą

Obrać pieczarki, włożyć je pod strumień bieżącej wody, zalać wrzątkiem, dodać sok z cytryny i ugotować, aż będą miękkie. Później odsączyć, pozostawić do ostygnięcia i pokroić w plasterki. Ugotować ziemniaki w mundurkach, po wystygnięciu, pokroić w kostkę. Wymieszać je z kiszoną kapustą i pieczarkami, dodać cebulę pokrojoną w krążki. Doprawić solą i cukrem, polać oliwą i wymieszać. Posiekać natkę pietruszki i posypać nią sałatkę.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Zoso 08.01.2012 20:12
smaczne bo polskie :)
Roman5 01.11.2010 12:07
swietne

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak