Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Pierogi Doroty

2.0
(1)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

mąka 1 kg
woda
sól do smaku
ziemniaki gotowane 0,5 kg
przyprawa uniwersalna Kucharek do smaku
olej
cebula 1 szt

Przepis i sposób przygotowania na: Pierogi Doroty

1.Z mąki,wody i szczypty soli ugniatamy ciasto do chwili,aż nie będzie się lepić.
2.Farsz:ziemniaki mieszamy ze zeszkloną cebulką,pieprzem i przyprawą kucharek.
3.Wkładamy farsz w rozwałkowane kawałki ciasta i formujemy pierogi.
4.Gotujemy je w osolonej wodzie do chwili,aż zaczną wypływać na wierzch.
5.Pierogi zaskwarzamy smażoną na oleju cebulką.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

annamariakowalczyk3 10.11.2010 12:45
super,
annamariakowalczyk3 10.11.2010 12:45
super,
pawel007 22.09.2010 16:07
mniam...
iwona332 22.09.2010 12:10
super
buksiak12 21.09.2010 13:03
super
Emilia22 21.09.2010 08:27
ciekawy pomysł

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak