Kotlety schabowe w kiszonej kapuście

Kotlety schabowe w kiszonej kapuście

Czas przygotowania:
15 min

Ilość porcji:
3 - 4

smaczek_1

promotion_img promotion_img promotion_img promotion_img Reklama na dziś

Kalkulator jednostek

×

gramów

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • boczek

    100 g
  • kapusta kiszona

    200 g
  • suszone śliwki bez pestek

    50 g
  • ząbki czosnku

    2 szt
  • cebula

    1 szt
  • jabłka

    2 szt
  • olej

    5 łyżek
  • majeranek, sól, pieprz

    do smaku
  • kotlety schabowe

    4 szt
Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Kapuste przelewamy wodą, odciskamy i drobno siekamy. Boczek i cebulę kroimy w kostkę i przesmażamy na oleju. Dodajemy kapustę, mieszamy, podlewamy niewielka ilością wody i dusimy pod przykryciem. Jabłka obieramy, kroimy w cząstki i usuwamy gniazda nasienne. Dodajemy do kapusty razem ze śliwkami. Kotlety nacieramy roztartym czosnkiem, oprószamy solą i pieprzem. Obsmażamy na oleju z obu stron na złoty kolor i przekładamy do kapusty. Doprawiamy majerankiem i pieprzem. Dusimy całość do miękkości.

Poznaj podobne przepisy

Aktualności

Komentarze (1)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy

rakow2

23.08.2011 15:33
kotlet schabowy zawsze jest najlepszy

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat