Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Krupniczek

2.0
(0)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

mięso drobiowe
kasza jęczmienna 1 szklanka
marchewka,pietruszka
ziemniaki kilka sztuk

Przepis i sposób przygotowania na: Krupniczek

Marchewkę i ziemniaki obrać i pokroić w kostkę, wrzucić do wody. Dodać przypieczoną na gazie cebulkę, pieprz czarny, sól, przyprawy. Szklankę kaszy, mięso drobiowe (udko i trzy skrzydełka) wrzucić do garnka, ugotować wywar, aż warzywa i mięso będą miękkie. Na końcu ugotowane już mięso można wyjąć z krupniku, rozdrobnić i z powrotem wrzucić do garnka. W talerzu posypać natką pietruszki.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

janek64 08.10.2012 11:47
Nie ma to jak domowy krupnik :)
goofy9 11.11.2011 23:49
uwielbiam krupnik
bami 09.11.2011 22:52
Pyszny krupniczek! :)
angelika14 05.04.2011 15:54
mniam mniam
Przemek4 20.09.2010 23:36
super

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak