Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Risotto

2.0
(1)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

20 dag szynki
15 dag pieczarek
cebula
3 ząbki czosnku
3 duże pomidory
10 dag kukurydzy z puszki
szczypiorek
Przyprawa curry orientalna Prymat
olej
sól, pieprz
ananas z puszki kilka plastrów
bulion 1 l
ryż 20 dag

Przepis i sposób przygotowania na: Risotto

Bulion gotujemy.Szynkę,czosnek i paprykę kroimy w kostkę.Cebule siekamy.Pieczarki kroimy w kostkę.Na rozgrzanym oleju smażymy ryż,aż będzie szklisty.Do ryżu dodajemy pokrojone składniki.Smażymy kilka minut mieszając.Wlewamy bulion.Pomidory i ananasa kroimy w kostkę i z kukurydzą przekładamy na patelnię.Przyprawiamy i gotujemy na małym ogniu,aż ryż wchłonie bulion (ok.20 min.).Dekorujemy szczypiorkiem.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

ronald88 23.08.2011 10:40
wow uwielbiam risotto

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak