Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Papryka z miodem marynowana

2.0
(0)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

papryka
ocet 1 szklanka
miód
olej

Przepis i sposób przygotowania na: Papryka z miodem marynowana

Na zalewę przygotować 4litry wody, kilka łyżek stołowych cukru, trochę soli i szklankę octu. Zagotować.
Wszystkie papryki (najlepsze wg mnie są papryki średniej wielkości) pokroić na ćwiartki, umyć i wysuszyć. Powkładać do słoiczków. Czosnek obrać, powrzucać do papryki. Do każdego słoika włożyć jeszcze przyprawy: ziele angielskie, pieprz w kulkach, listek laurowy, oraz wlać łyżkę oleju i 1,5 łyżki miodu.

We wszystkie słoiki wlać przygotowaną zalewę. Zakręcić szczelnie. Zapasteryzować kilka minut.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Ada-Gaba 29.06.2012 17:45
smaczne
cukiereczek 24.09.2010 09:42
Ciekawe ciekawe
Przemek4 20.09.2010 23:36
mniam

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak