Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

cukinia z kasza jaglana posypana żółtym serem.

2.0
(1)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

pomidory 2 szt
żółty ser 20- dag
masło 2 łyzki
sól, pieprz
cukinia 2 szt
cebula 1 szt
kasza jaglana 1 przepłukana i osączona

Przepis i sposób przygotowania na: cukinia z kasza jaglana posypana żółtym serem.

Opłukana kasze jaglana przesypujemy do garnka,zalewamy lekko posolonym wrzatkiem.Czekamy az woda ponownie zawrze,po czym zmniejszamy płomieni gotujemy pod przykryciem okolo 20 minut.Cukinie kroimy wzdłóz na pół wydranzamy.Srodki cukini kroimy w kostke.Cebule obieramy i siekamy.Na patelni rozgrzewamy masło,i szklimy na nim cebule.Dokładamy pokrojona cukinie i smazymy jeszcze kilka minut.Przyprawiamy sola i pieprzem.Mieszamy z ugotowana kasza,pomidory tniemy na czastki,usówamy srodki z pestkami.Miąszż potnij w koske i wymieszaj z farszem.Połówki cukini napełnij farszem,posyp startym żółtym serem.Wstaw do piekarnika rozgrzanego do tem.200st.Pieczemy przez 20 minut.Podajemy odrazu ciepłe.

UŻYJ W PRZEPISIE

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak