Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

patisony zapiekane z potrawka drobiowo-warzywna

2.0
(1)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

podwójny filet z piersikurczaka 1 szt
ryż 20 dag
cebula 1 szt
pieczarki 20 dag
puszka groszku 1 szt
mąka 2 łyzki
masło 2 łyzki
bulion 1,5 szkl
gęsta śmietana 1 szkl
mleko 0,5 szkl
sól, pieprz
olej do smażenia
patison kilka szt
natka pietruszki 3 łyzki
żółty ser starty 15 dag
papryka czerwona 1 szt
papryka żółta 1 szt

Przepis i sposób przygotowania na: patisony zapiekane z potrawka drobiowo-warzywna

Odcinamy wierzchy patisonów,wydrazamy srodki.Ryz gotujemy w osolonej wodzie.odcedzamy.Mieso kroimy w kostke i smazymy na oleju.Przyprawiamy do smaku.Papryke oczyszczamy i drbno kroimy.Pieczarki tniemy w plasterki,a cebule siekamy.Pieczarki razem z cebula podsmazamy na oleju.Dodajemy papryke i smazymy jeszcze 4 minuty.Warzywa mieszamy z ryzem,groszkiem miesem,serem i dwiema łyzkami natki pietruszki.Przyprawiamy do smaku sola i pieprzem.Patisony napełniamy farszem.Ustawiamy w naczyniu zaroopornym.Maslo rozgrzej,oprusz maka,zasmaz nie rumieniac.Wymieszaj z zimnym buionem,smietana i mlekiem,zagotuj.Przypraw.Do sosu dodaj reszte natki pieruszki .Patisony polej sosem i zapiekaj 40 minut w tem.200st.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak