Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Złote sakwy

2.0
(0)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

mąka 2 szkl.
sól, pieprz
cukier 1/2 łyżeczki
kefir 3/4 szkl.
Nadzienie: 200 g
feta 200 g
Farsz: 200 g
mozarella 200 g
Farsz: 3 duże
ziemniaki 3 ugotowane

Przepis i sposób przygotowania na: Złote sakwy

Wszystkie składniki na ciasto wymieszać. Zagnieść miękkie, gładkie ciasto, nakryć i zostawić na 20 - 30 minut.


Farsz: Ziemniaki przetarte wymieszać ze startym serem ( jednym i drugim ), dodać cebulkę podsmażoną i pieprz.

Gotowe ciasto podzielić na 6 części i uformować 6 kulek. Następnie rozwałkować je na cienkie placki o średnicy ok. 20 cm. Na każdy placek nakładać nadzienie, następnie składać boki do siebie , lekko przyklepać i przewałkować.


Rozgrzać patelnię, położyć sakwy i piec ok. 3 minut Przewrócić na drugą stroną i również smażyć 2-3 minuty. Gotowe sakwy smarować masłem.

Podawać z surówką.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Kopiko1983 25.10.2011 21:44
Pycha!
petronella 22.07.2011 13:43
super:)
Małgorzata106 19.01.2011 22:20
pycha
MAR3STA 02.12.2010 16:27
pyszne bezmięsne danie!
plocia 24.11.2010 20:47
Ciekawe jak smakuje
Justyna73 06.11.2010 14:58
pyszności warte spróbowania

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak