Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

jarzynowy kuskus

2.0
(1)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

cebula 2 sztuk
marchew 2 sztuk
pietruszka 2 sztuk
dynia 30 dekagramów
kalafior 25 dekagramów
cukinia 1 sztuk
natka pietruszki
chili
oliwa 4 łyżek stołowych
imbir
cynamon
kasza 1 SZKLANEK

Przepis i sposób przygotowania na: jarzynowy kuskus

Ugotować kuskus według przepisu na opakowaniu. Pokroić warzywa: cebule w plasterki, marchewkę i pietruszkę w małe słupki, kalafior podzielić na małe różyczki. Dynię i cukinię pokroić w kostkę. Na dużej patelni rozgrzać oliwę i wrzucić na nią warzywa. Podsmażyć mieszając około 5-7 minut. Przełożyć do rondla dolać szklankę wody i poddusić pod przykryciem 10-15 minut. Zetrzeć na tarce imbir i dodać go razem z innymi przyprawami pod koniec gotowania. Wyłożyć kuskus na półmisek, przykryć warzywami i udekorować natką z pietruszki.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

gosia561 18.03.2011 14:10
ciekawe
gosia561 18.03.2011 14:09
ciekawe
Zoso 22.10.2010 19:57
Smaczne i zdrowe :)

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak