Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

pesto bazyliowe

2.0
(1)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 1 - 2 os.

Składniki:

bazylia
sól gruboziarnista
czosnek
orzeszki pini (prażone)
parmezan

Przepis i sposób przygotowania na: pesto bazyliowe

Oczyszczony czosnek rozgnieść drewnianym tłuczkiem w marmurowym moździerzu. Dodać trochę soli i stopniowo umyte, osuszone listki bazylii. Rozgniatać delikatnie okrężnymi i podłużnymi ruchami tłuczka. Wsypać orzeszki i starty parmezan. Na koniec mieszając, stopniowo wlewać oliwę.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

marcia71 17.03.2011 10:14
proste

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak