Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

BABKA WIELKANOCNA

2.0
(1)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

mąka pszenna 50 DAG
margaryna 25 DAG
cukier 15 DAG
cukier waniliowy 1 OPAKOWANIE
mleko 200 ML
rodzynki 10 DAG
płatki migdałowe
POLEWA DO DEKORACJI
jajko 4 sztuka

Przepis i sposób przygotowania na: BABKA WIELKANOCNA

Masło utrzeć z cukrem i cukrem waniliowym. Dodać żółtka, mleko, oraz przesianą mąkę z proszkiem do pieczenia. Białka ubić na sztywną pianę i delikatnie połączyć z ciastem. Dodać rodzynki obtoczone w mące. Formę należy wysmarować tłuszczem i opruszyć mąką. Nałożyć ciasto do formy. Piec w temp. 180? C przez 60 minut. Po wystygnięciu ciasto polać polewą i udekorować płatkami migdałowymi.
Smacznego!

UŻYJ W PRZEPISIE

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Grażyna13 15.05.2012 10:32
Super baba :)

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak