Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Jajecznica z curry

2.0
(2)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 1 - 2 os.

Składniki:

jajko 4 szt.
cebula biała 1 szt.
szynka gotowana 4 plasterki
Przyprawa curry orientalna Prymat 1 łyżeczka
sól
masło do smażenia

Przepis i sposób przygotowania na: Jajecznica z curry

1. Jajka rozbić do miseczki i roztrzepać razem z przyprawami ( solą, pieprzem oraz curry).
2. Szynkę pokroić w drobną kostkę i podsmażyć na maśle.
3. Do szynki dodać pokrojoną w piórka cebulkę i wszystko podsmażyć.
4. Na patelnię wylać masę jajeczną i energicznie mieszać aż do czasu, gdy jajka się zetną.
5. Jajecznicę ułożyć na talerzyku i udekorować połówkami pomidorków cherry oraz zieloną pietruszką.
6.Podawać z pieczywem jasnym lub ciemnym.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

matii6 27.01.2011 19:49
nie przepadam za curry
accee 14.01.2011 22:15
Muszę spróbować:)
izapozdro 03.01.2011 17:50
ciekawe, muszę wypróbować
pacpaw 30.12.2010 18:42
cos innego dla odmiany
alaaa 07.11.2010 18:27
ciekawy pomysł
Natalia/tubisiek 07.11.2010 08:52
tak jeszcze nie próbowałam :)
marenka 20.10.2010 07:04
Pyszna jajecznica, w sam raz na śniadanko:-)
wojtek10_89 18.10.2010 20:32
coś dla mnie

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak