Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Krążki cukiniowe w panierce

2.0
(0)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

cukinia 1 sztuka
jajko 2 sztuki

Przepis i sposób przygotowania na: Krążki cukiniowe w panierce

Średniej wielkości cukinię należy umyć i obrać ze skórki. Pokroić w niezbyt cienkie, równe plasterki. Każdy plasterek posypać przyprawami: solą, pieprzem ziołowym, jarzynką i poczekać aby cukinia \"naszła smakiem\".

Dwa jajka rozbijamy w miseczce, dodając sól do smaku. Cukinię moczymy w jajku a następnie w tartej bułce.

Na patelni rozgrzewamy olej (do smażenia polecam ryżowy -jest zdrowszy), smażymy przygotowane wcześniej plastry cukinii z obu stron.
Tak przygotowane krążki cukiniowe podajemy na ciepło lub na zimno.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

angelika14 30.03.2012 19:46
Bardzo apetyczne;)
bami 02.08.2011 14:27
Fajna sprawa :)
Magda60 24.12.2010 22:13
dobre
Pajecznik 13.12.2010 00:36
uwielbiam cukinie smażoną

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak