Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Strogonow

3.0
(17)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

łopatka wieprzowa 1 kg
papryka 2 sztuki
pieczarki 1 kg
koncentrat pomidorowy 3 łyżki
kucharek, pieprz do smaku
tłuszcz do smażenia
mąka
koskta rosołowa 2 sztuki
ogórek kwaszony 3 sztuki

Przepis i sposób przygotowania na: Strogonow

Łopatkę pokroić w kosteczkę. Opiec na tłuszczu i dać do garnka z wodą. Zagotować, dodając kostki rosołowe. Pieczarki pokroić i udusić. Dodać do mięsa. Paprykę i ogórek również pokroić w kosteczkę i dodać do garnka. Gotować do miękkości mięsa. Kiedy będzie już ono miękkie, dodać koncentrat pomidorowy i doprawić do smaku. Zatrzepać mąką. Podawać z pieczywem.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Iwona51
Iwona51 30.12.2011 10:31
pycha
marcia71 09.02.2011 02:00
ja dodaje kostrkę gulaszowa
Monika193
Monika193 28.09.2010 12:31
ogromnie się cieszę, naprawdę :)
RenataZ-et 21.09.2010 10:11
Pyszności, chyba zrobię dzisiaj na obiad :)
Margo1 20.09.2010 19:05
Też robiłam ,pyszny jest

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak