Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

sos tatarski

2.0
(2)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

1 żółtko
sól
Troszkę cukru pudru
1 łyżka soku z cytryny
Kilka korniszonów
kilka marynowanych grzybków
Trochę marynowanej papryki
Młoda cebulka
olej 1 szkl.
jajko ugotowane na twardo 1 szt.

Przepis i sposób przygotowania na: sos tatarski

W misce rozetrzeć żółtko, sól, paprykę - do tego wlewać cieniutkim strumieniem olej, cały czas ucierając, gdy olej się skończy wlać sok z cytryny, dodać cukier puder i chwilę jeszcze ucierać. Jajko, ogórki, paprykę, grzyby i cebulę posiekać i połączyć z przygotowanym sosem.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak