Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

naparstki z farszem jajecznym

2.0
(0)
Czas
Czas: 1h
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

ciasto francuskie 2
pieczarki
boczek
jajko 10 szt.

Przepis i sposób przygotowania na: naparstki z farszem jajecznym

z ciasta francuskiego wykrawam kieliszkiem kółeczka 40 sztuk , układam na blasze warstwami jedno całe i dwa z dziurką smaruję każdą warstwę roztrzepanym jajkiem. Piekę aż do momentu zarumienienia. Z 10 jajek robię jajecznicę, dzielę ją na 3 części do jednej dodaję przesmażone z cebulką, czosnkiem i pietruszką pieczarki ,do drugiej szczypiorek i do 3 boczek przesmażony pokrojony w kosteczkę. Nadziewam . Gotowe. Eleganckie i pyszne !!!

UŻYJ W PRZEPISIE

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Klausia 16.06.2016 10:03
ciekawa przekąska

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak