Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

BISZKOPT IDEALNY

2.0
(0)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

jaja 5 szt.
cukier 1 szklanka
mąka ziemniaczana 1 szklanka
proszek do pieczenia 1 i 1/2 łyżeczki
sól szczypta

Przepis i sposób przygotowania na: BISZKOPT IDEALNY

Ubić jajka na sztywno ze szczyptą soli i utrwalić cukrem. Dodać mąkę wymieszaną z proszkiem. Ubite żółtka połączyć z resztą składników. Piec ok. 20 min. w temp. 180 stopni. Po upieczeniu, z wysokości ok. 0,5m upuścić na podłogę. Dzięki temu nie opadnie.
Polecam!

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak