Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

zupa z rydzów

2.0
(5)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

rydzów 500 g
rosołu z kury lub kostki 1/2 l
łyżki masła 3
śmietany 150 ml
łyżeczka pokrojonego koperku 1

Przepis i sposób przygotowania na: zupa z rydzów

Oczyszczone i umyte rydze cieniutko poszatkować.Podsmażyć na maśle nie rumieniąc.Zalać rosołem i gotować przez 45 minut na małym ogniu.Gdy będą miękkie doprawić śmietaną,posolić i posypać koperkiem.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Marcin46
Marcin46 22.09.2010 10:13
Zdecydowanie polecam. Każda zupa grzybowa musi być podsmażona wcześniej ;)

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak