Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

RACUSZKI Z MANNĄ i JABŁKAMI

2.0
(0)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

kasza manna 30 dag
mleko 2 szklanki
masło 1 łyżka
jabłka 2
cukier waniliowy 1
mąki 0,5 szklanki
jaja 3
oliwy z oliwek 2,5 łyżki

Przepis i sposób przygotowania na: RACUSZKI Z MANNĄ i JABŁKAMI

Ugotować na szybko kaszę mannę na mleku z masłem, ostudzić. Dodać starte jabłka, jaja, mąkę i cukier waniliowy. Dokładnie wymieszać. Formować łyżką racuszki i smażyć rozgrzać na tłuszczu. Podawać z bitą śmietaną lub cukrem pudrem.

Smacznego!:)

UŻYJ W PRZEPISIE

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak