Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

KOTLET WIEPRZOWY

2.0
(1)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 1 - 2 os.

Składniki:

KOTLETY WIEPRZOWE 2
jajko 1
musztardy 1/2 łyżeczki
Oregano suszone Prymat 1/4 łyżeczki
Bułka tarta klasyczna Prymat 1 szkl
sól i świeżo zmielony czarny pieprz
olej do smażenia 1 szkl
parmezan 1 starty

Przepis i sposób przygotowania na: KOTLET WIEPRZOWY

Odetnij biały tłuszcz z kotletów. Połóż go między 2 plastikowymi foliami i rozbij go młotkiem lub wałkiem, aż będzie miał połowę pierwotnej grubości. Uważaj przy rozbijaniu mięsa koło kości.
Rozbij jajko, musztardę, oregano, sól i pieprz w płytkiej misce. Na dużym talerzu połącz bułkę z parmezanem.
Obtocz obie strony kotleta w misce z jakiem, a potem w bułce. Pozwól im trochę przeschnąć w czasie, kiedy będziesz podgrzewać olej na dużej patelni. Smaż kotlety na złoty kolor, ok. 5-7min po każdej stronie.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak