Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Zrazy po nelsoński

4.0
(27)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 1 - 2 os.

Składniki:

cielęcina 70 dag
sól
czosnek
łyżka mąki
olej
Papryka słodka mielona Prymat (wędzona)
słonina 6 dag

Przepis i sposób przygotowania na: Zrazy po nelsoński

Mięso opłukać, pokroić w plastry. Zbić tłuczkiem na cienkie płaty i każdy natrzeć czosnkiem. Słoninę pokroić w słupki. Położyć po kilka słupków na każdym płacie mięsa. posolić i posypać papryką w proszku. Tak przygotowane zrazy zwinąć, obwiązać bawełnianą nicią. Posolić, oprószyć mąką, podsamżyć na oleju na złoty kolor. Cebulkę zeszklić. Mięso przełożyć do rondla, dodać pół szklanki wody, dusić do miękkości.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Aniunia773 07.02.2011 20:22
pomyslowe
magical66 01.10.2010 10:33
super wyprobowalam

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak