Cebula nadziewana mięsem

Cebula nadziewana mięsem

Czas przygotowania:
30 min

Ilość porcji:
3 - 4

smaczek_1

promotion_img promotion_img promotion_img promotion_img Reklama na dziś

Kalkulator jednostek

×

gramów

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • cebula

    8 szt
  • mięso mielone

    25 dag
  • boczek wędzony

    10 dag
  • przyprawa do zup Kucharek

    2 łyż
  • czosnek

    2 ząbki
  • jajko

    1 szt
  • zioła posiekane

    1 łyż
  • sól

    do smaku
  • pieprz

    do smaku
Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Cebulę obieramy i wkładamy do wrzącej osolonej wody z dodatkiem maggi i gotujemy kilkanaście minut na małym ogniu.
Odcedzamy, ścinamy wierzchy i wydrążamy ostrożnie mała łyżeczką środku, by nie uszkodzić spodu. Zostawiamy tak 2-3 wierzchnie warstwy.

Robimy farsz:
Połowę wydrążonego miąższu drobno siekamy(reszta nie będzie potrzebna). Mięso mieszamy z drobno posiekanym boczkiem, cebulką, zmiażdżonym ząbkiem czosnku, zieleniną i jajkiem. Doprawiamy solą i pieprzem.

Nadziewamy farszem cebule i układamy w natłuszczonym naczyniu żaroodpornym.

Pieczemy około 20 minut w piekarniku nagrzanym do 190\'C.

Poznaj podobne przepisy

Aktualności

Komentarze (11)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy

berys18

10.04.2011 16:20
ciekawy pomysł

berys18

10.04.2011 16:20
ciekawy pomysł

agata1722

12.11.2010 19:29
dobre

buksiak12

14.09.2010 09:30
fajny przepis

buksiak12

14.09.2010 09:30
fajny przepis

buksiak12

14.09.2010 09:30
fajny przepis

Dorota71

14.09.2010 08:56
mniam mniam

Dorota71

14.09.2010 08:56
mniam mniam

Emilia22

14.09.2010 08:16
bardzo ciekawy przepis

Emilia22

14.09.2010 08:16
bardzo ciekawy przepis

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat