Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Babka rodzynkowa

2.0
(0)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

mąki 25 dag
margaryny 25 dag
cukru 25 dag
jajko 4
rodzynek 10 dag
3 łyżki cherry
proszku do pieczenia łyzeczka
cynamonu 0.5 łyżeczki
szczypta soli
rum 3 łyżki

Przepis i sposób przygotowania na: Babka rodzynkowa

margaryne ucieramy z cukrem, dodajemy jajka, mąke i proszek. Nastepnie dodajemy alkohole, cynamon oraz odrobine soli, na koniec dodajemy rodzynki. Pieczemy ok 60min

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Justyna73 03.03.2011 15:27
świetny i tani przepis
Justyna73 03.03.2011 15:26
świetny i tani przepis

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak