Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Strucla drożdżowe

2.0
(1)
Czas
Czas: 1h
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

50 dag mąki
5 dag drożdzy
SZKLANKA MLEKA
12 dag cukru,
10 dag masła roślinnego
skórka optarta z cytryny
30 dag maku
20 dag cukru
2 bialka
5 dag masła roślinnego
żółtko jajek 2 szt.
jajko 2 szt.

Przepis i sposób przygotowania na: Strucla drożdżowe

drożdze rozcieramy z 12 dag cukru i rozprowadzamy z ciepłym mlekiem, dodac 2 łyżki mąki. Wymieszac i postawic w ciepłym miejscu, Gdy zaczyn podrośnie wlac go do przesianej reszty mąki, dodac żóltka, jajka i cukier oraz masło i skórke z cytryny. Dokładnie mieszamy. Mase makową lub ugotowany mak mieszamy z 20 dag cukru i białkami, dodajemy rozpuszczone masło rosline i aromat. Ciasto rozwałkowac i położyc na nim mase makową, zwinąc i ułożyc na blaszcze, zostawic do wyrosniecie, przed wstawieniem do piekarnika smarujemy rozbełtanym żółtkiem, pieczemy 50 minut

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Bernadeta 04.03.2014 09:19
pyszny deser
anja3107 06.09.2011 11:30
mniam
marzena06 05.09.2011 10:08
super
ewelina63 05.09.2011 09:57
uwielbiam
krzyniu1984 17.12.2010 15:41
fajne
Emilia21 06.10.2010 15:41
ciekawe
Emilia21 06.10.2010 15:41
ciekawe

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak