Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Kanapki z mortadelą na ciepło

2.0
(1)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 1 - 2 os.

Składniki:

8 plastrów mortadeli
sól i pieprz
Bułka tarta klasyczna Prymat
jajko
ser 1/2 szklanki (tarty)

Przepis i sposób przygotowania na: Kanapki z mortadelą na ciepło

Jajko należy roztrzepać z solą i pieprzem. Mortadelę obtoczyć w jajku a
potem w bułce tartej. Smażyć najpierw z jednej strony za chrupko. Przewrócić na
drugą i posypać serem, gdy się rozpuści poukładać kawałki mortadeli.
Poukładać plastry pomidora i polać ketchupem.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

daria2911 07.05.2012 18:24
super
daria2911 07.05.2012 18:24
super
Kopiko1983 02.02.2011 06:30
Pysznie wyglądają
stokrotka 12.12.2010 23:34
mniam
gusia1000 15.10.2010 20:07
Na pewno wszyscy się nimi zachwycali.

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak