Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Rolada rybna w galarecie

2.0
(5)
Czas
Czas: 1h
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

kajzerka 1 szt
cebula 1 szt
jajko 4 szt
Bułka tarta klasyczna Prymat
kapary 2 łyżki
natka pietruszki
marchew
filet z dorsza 1 kg

Przepis i sposób przygotowania na: Rolada rybna w galarecie

na galaretkę ok 0.5 l bulionu
żelatyna

Filety zemleć z namoczoną w mleku kajzerką,cebula i czosnkiem,
dodać posiekana marchew i resztę składników, przyprawić.
Uformować roladę, zawijając w gazę wysmarowaną masłem
i obwiązując sznureczkiem .
Włożyć do rondla, z wywarem z warzyw (marchewka,
pietruszka ,cebula... )+bulion z kostki i gotować 40 min. na małym ogniu.
roladę wystudzić... rozwinąć z gazy i pokroić w plastry
ułożyć na półmisku zalać galaretką z bulionu i żelatyny
udekorować dowolnie ... listkiem, jajkiem kwiatkiem z warzyw itp

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

PaniMISIOWA 06.03.2011 08:51
Fantastycznie wygląda!
Ewa104 06.01.2011 18:54
Pysznie wygląda i z pewnością jest zdrowsza niż mięsna.

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak