Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Sos tatarski

2.0
(0)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

jajko 1 sztuka
majonez 100 ml
korniszon 1 sztuka
kucharek uniwersalny, pieprz do smaku
pieczarki marynowane 3 duże

Przepis i sposób przygotowania na: Sos tatarski

Jajko ugotuj na twardo. Żółtko pokrusz, białko przetrzyj przez sito. Połącz je ze 100 ml majonezu, posiekanym korniszonem i pokrojonymi pieczarkami. Dopraw kucharkiem i pieprzem. Wymieszaj.

UŻYJ W PRZEPISIE

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

IKrakowianka 27.08.2011 08:46
często taki robię
RenataZ-et 21.09.2010 10:12
Bardzo lubię sos tatarski do kanapeczek z wędliną :)
Margo1 19.09.2010 20:33
smaczne

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak