Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Pieczeń z indyka

2.0
(4)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

pierś z indyka 0,5 kg
delikat czerwony,dól,pieprz do smaku
margaryna 2 łyżki
mąka do zagęszczenia

Przepis i sposób przygotowania na: Pieczeń z indyka

Mięso pokroić na plastry, posypać delikatem, posolić popieprzyć. W garnku roztopić margarynę i na gorącą dajemy mięso, podpiekamy. Następnie pod przykryciem dusimy podlewając wodą. Sos zagęścić mąką wymieszaną z wodą, doprawić do smaku.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

romanrafal
romanrafal 04.03.2014 15:58
smaczny indyczek
Dorian 08.02.2013 12:29
super
Krystyna32 11.06.2012 08:51
smaczne
mili_kati 10.03.2012 23:14
super wygląda
Ewelina47 12.05.2011 07:42
pyszne
IKrakowianka 08.03.2011 00:55
Prosty i dobry przepis
Margo1 19.09.2010 20:46
nie robiłam jeszcze..

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak