Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

gołąbki z piersią z kurczaka

2.0
(0)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

piersi z kurczaka małe 6 szt
sól, pieprz
kostka drobiowa

Przepis i sposób przygotowania na: gołąbki z piersią z kurczaka

Pojedyncze piesi obsypać solą i pieprzem i zawinąć w surowe liście kapusty. Zawiązać sznurkiem.
Ułożyć ciasno w garnku, zalać do połowy wodą i gotować ok 30 min. Do wody dodać kostkę drobiową, sól i pierz, magii.
Gotowe gołąbki polać sosem pomidorowym.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Ewa104 27.03.2012 15:22
Ja nigdy nie obwiązuję gołąbków ,tylko ściśle je układam w garnku. Można i obwiązać , jak wygodniej dla kogoś. Ale po co na talerzu podałaś z tym sznurkiem? W dodatku napisałaś to tak,jakbyś gotowała gołąbki w samej wodzie bez przypraw czy bulionu a dodała je po 30 minutach ? Następne pytanie to jak udaje Ci się zawijać gołąbki w kapustę,której nie parzysz? Włoską może jest szansa ale białą nie bardzo.
Martysia 27.01.2011 19:56
Takich gołąbków jeszcze nie jadłam, muszę wypróbować ten przepis

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak