Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Rulony z dorszem

2.0
(1)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

por 2 sztuki
sok z cytryny 2 łyżki
oliwa 1 łyżka
olej 6-7 łyżek
sól, pieprz do smaku
filet z dorsza 30 dkg
papier ryżowy 16 do sajgonek

Przepis i sposób przygotowania na: Rulony z dorszem

Rybę pokrój w niewielką kostkę, posiekaj pory. Rozgrzej oliwę, podsmaż pory, dodaj dorsza, duś razem przez 5 minut, przypraw sokiem z cytryny, solą i pieprzem, odstaw do przestudzenia. Arkusze papieru ryżowego kolejno nawilżaj wodą, układaj na desce. Na ośmiu kładź porcje farszu, zawiń jak gołąbki. Każdy gotowy rulon zwiń w drugi arkusz papieru ryżowego. Na patelni rozgrzej olej, smaż rulony z obu stron po 4-5 minut na średnim ogniu. Osącz na papierowym ręczniku, podawaj z sosem sojowym.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Iwona51
Iwona51 12.05.2011 10:41
super
RenataZ-et 22.09.2010 20:41
super, lubię takie nowinki kulinarne :)
Margo1 19.09.2010 20:33
No to mam pomysł..

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak