Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

zapiekanka z ryżem

2.0
(0)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

ryż 1 woreczek
majonez
ketchup
ser żółty
cebula
przyprawa gyros
ogórek konserwowy
papryka konserwowa

Przepis i sposób przygotowania na: zapiekanka z ryżem

Ryż ugotować w osolonej wodzie i wyłożyć do wysmarowanego naczynia żaroodpornego. Polać majonezem (2 łyżki), ketchupem i posypać startym żółtym serem.
Filet i cebulę pokroić w kostkę i podsmażyć na patelni, mięso posypać przyprawą gyros, następnie przełożyć do naczynia żaroodpornego. Na mięsie układamy pokrojone w paski ogórki i paprykę, posypujemy startym żółtym serem, smarujemy ketchupem i majonezem (2 łyzki).
Wkładamy do piekarnika nagrzanego do 180 stopni i zapiekamy ok. 30 min.

UŻYJ W PRZEPISIE

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

iknkirke 27.11.2011 19:11
fajne
ilka_86 12.03.2011 08:37
bardzo smaczne danie:)
agata1722
agata1722 20.09.2010 10:25
smakowicie wygląda

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak